Cadillac CTS-V Forum banner

Black Diamond Paint

19K views 44 replies 18 participants last post by  KarsonCTS-V  
#1 ·
Mój 13 to czarny diament. Czy jestem jedyną osobą, która tego nienawidzi? Samochód zawsze wygląda na brudny. Chyba będę musiał owinąć tę świnię.

#2 ·
Mój 13 to czarny diament. Czy jestem jedynym, który tego nienawidzi? Samochód zawsze wygląda na brudny. Chyba będę musiał owinąć tę świnię.
Zrób korektę koloru i ceramikę, a pokochasz to. Mój kumpel to zrobił.

#4 ·
@StSomewhere prawdopodobnie ma kilka wspaniałych zdjęć z nim

#16 ·

Attachments

#12 ·
To jest najbardziej do tyłu wątek, jaki widziałem od dłuższego czasu... Miałem do wyboru trzy kolory u dealera i przysiągłem, że nigdy więcej nie kupię czarnego pojazdu, dopóki nie zobaczyłem czarnego diamentu w świetle słonecznym. Zdecydowanie jeden z najlepszych kolorów, jakie wyprodukowali i ludzie szaleją na jego punkcie w świetle słonecznym. O wiele lepiej ukrywa kurz niż czarny samochód Raven. Black diamond tricoat FTW! I tak... jeśli Twój samochód wygląda na brudny od OP, to dlatego, że nie jest odpowiednio skorygowany kolorystycznie i może spróbuj powłoki ceramicznej... mój wygląda na mokry.

#14 ·
Od dawna twierdziłem, że nigdy nie kupię kolejnego samochodu w kolorze Charcoal/grafitowym/metalicznym szarym/asfaltowym. Wcześniej posiadałem metaliczny, szary sedan GM z lat 80., który był najwyraźniej niewidoczny, ponieważ ludzie wyjeżdżali przed tym cholernym samochodem, jakby go tam nigdy nie było. Nie jestem też wielkim fanem czarnych samochodów, naprawdę chciałem OBM lub CRT, ale kiedy nadarzyła się okazja, żeby kupić ten samochód z manualną skrzynią biegów, nie zamierzałem pozwolić, żeby kolor mnie powstrzymał. Wtedy wydarzyło się coś niespodziewanego; Po obejrzeniu samochodu w świetle słonecznym po porządnym myciu, byłem zdumiony, że naprawdę LUBIĘ BDT! Mam Harley'a, który ma lakier, który nie jest czarny, jest czerwony, ale ma również perłowy lakier bezbarwny i podobną właściwość do BDT; w cieniu lub w pochmurny dzień jest po prostu czerwony. Ale kiedy słońce na niego pada, ShaZAMM! zapala się do cholery! Black Diamond to robi.

#20 ·
Od dawna twierdziłem, że nigdy nie kupię kolejnego samochodu w kolorze Charcoal/grafitowym/metalicznym szarym/asfaltowym. Wcześniej posiadałem metaliczną, grafitową limuzynę GM z lat 80., która była najwyraźniej niewidoczna, ponieważ ludzie wyjeżdżali przed tym cholernym samochodem, jakby go tam nigdy nie było. Nie jestem też wielkim fanem czarnych samochodów, naprawdę chciałem OBM lub CRT, ale kiedy nadarzyła się okazja, aby zdobyć ten coupe z manualną skrzynią biegów, nie zamierzałem pozwolić, aby kolor mnie powstrzymał. Potem wydarzyło się coś niespodziewanego; Po obejrzeniu samochodu w świetle słonecznym po porządnym umyciu, byłem zdumiony, że naprawdę LUBIĘ BDT! Mam Harley'a, który ma lakier nie czarny, ale czerwony, ale ma również perłowy lakier bezbarwny i podobną właściwość do BDT; w cieniu lub w pochmurny dzień jest po prostu czerwony. Ale kiedy słońce na niego pada, ShaZAMM! zapala się do cholery! Black Diamond to robi.
Jak striptizerka pokryta brokatem.

#21 ·
View attachment 150317

Miałem czarnego diamenta i kruka, diament jest moim ulubionym. Piękny, jeśli się o niego dba.
Właściwie szukałem Raven Black, kiedy znalazłem mojego BDT, na początku nie byłem fanem, ale teraz jestem zachwycony. Mam kumpla z kombi OBM, z którym jeździmy razem na wiele pokazów, wszyscy robią zdjęcia mojej farbie, a potem zachwycają się jego kombi.

#22 ·
BDT jest niesamowity, uwielbiam ten kolor tak bardzo, że kupiłem dwa z nich.

#23 ·
Lubię czarny diament bardziej niż chłopski czarny.

#24 ·
Człowieku, jesteś szalony! Wszystko, co mam, jest czarne (Silverado, GSXR 1000, Durango SRT), a V pokazuje mniej brudu niż cokolwiek innego. I na pewno nie ma za dużo płatków. Dostaje komplementy bez względu na to, gdzie idę. To zabawka i zwykle jest czysta, ale na pewno nie widać na niej brudu tak źle jak na czarnym.

#27 ·
Zrobiłem trochę gliny i ceramiki na moim i wygląda o wiele lepiej
Jedyną rzeczą, której żałuję w BDT, jest to, że poprawianie odprysków jest praktycznie niemożliwe. Jeśli ktoś z was ma rozwiązanie, dajcie znać. Moja maska ma ich mnóstwo.Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk

#26 ·
Naprawdę podobał mi się czarny diament, kiedy był edycją specjalną w pierwszym roku, ale kiedy kupiłem swój '14, chciałem jeden z najrzadszych kolorów tego roku, więc żadnych czerni, srebra, bieli, szarości ani czerwieni, więc zdecydowałem się na śliwkowy metalik. Kupiłem go niewidzianego. Myślę, że wygląda trochę błotniście w przeciętnym świetle i prawie czarny w ciemności, ale muszę przyznać, że naprawdę wyróżnia się w jasnym świetle słonecznym, zwłaszcza z ciemnoniebieskimi paskami. Próbowałem limonkowych pasków, a także czerwonych i magenty, ale wcale nie pasowały. Mimo to śliwka nie jest moim ulubionym kolorem wszech czasów, ale przynajmniej jest wyjątkowa
Image
, ale przynajmniej jestem jedynym fioletowym na większości pokazów samochodowych.

Attachments

#40 ·
  • Like
Reactions: tinman